onsdag 20 februari 2013

Regnfall, tårta och TV-reportage!


Oi!









Massa vatten för bilarna att plöja igenom efter ett skyfall.
Sitter hos våra svenska grannar som har internet och pluggar lite och tänkte passa på att få till ett blogginlägg. Vi har dock blivit lovade att få internet till vår lägenhet idag… men det var vi även lovade igår så vi hyser inga större förhoppningar om att det kommer att ske idag!

Efter regn!
Denna vecka har vi verkligen märkt av att det är regnperiod, flera skyfall har fallit och vi har mest hållit oss inne, vilket är ganska bra ur studiesynpunkt! Temperaturen har även gått ner ett par grader vilket har varit rätt så skönt. Men idag lyser solen igen och temperaturen har åter stigit över 30-gradersstrecket, så det kommer bli hett på träningen i em.





På promenad!



Annars lunkar livet på här i Fortaleza i maklig takt. I lördags kom ytterligare två svenskar för att träna, Emma Nolte och Johanna Mjärdner, de stannar dock bara en vecka, men kul att de är här!
I måndags fyllde vår kära Kristina 27år, på morgonen firades hon av mig och Therése med en brasiliansk variant av ”bulle-i-bulle” som här är ”Doce de leite-i-bulle”. För festlighetens skull stack vi även ner ett par tomtebloss i härligheten och sjöng en sång! Kristina blev glad, ja hon såg iaf glad ut.

Kristina och tårtan!
På kvällen fixade Wesley tårta och tog med oss till en fiskrestaurang som Kristina hade önskat. Dock blev det något missförstånd i kommunikationen (händer ganska ofta i detta land) och resterande svenskar hade uppfattat att vi skulle käka tårta hemma hos oss. Så när vi i godan ro satt och käkade fisk stod de utanför vår dörr och hoppades på tårta.. jaja, desto mer tårta till Kristina!




I måndags köpte vi äntligen gymkort (svindyrt i detta land!!) och planen nu är att bli starka, vi måste ju få valuta för pengarna! Det är ett hyfsat gym med det mesta man behöver, ingen AC dock så man svettas rätt rejält! Känns skönt att vara igång, känns som man behöver lite gymträning för att hålla sig hel och inte åka på en massa skador när man tränar så mycket beachvolleyboll som vi gör.












Igår under våran träning så dök det upp ett filmteam med reporter och började filma vår träning, vi drog alla in magen lite extra och satte på våra allra bästa leenden! Under en paus så var det dags för intervju, representanter från Sverige var Kristina Stenström och Christofer Lewin. Reportaget kommer tydligen att sändas på lördag, lite oklart vilken kanal så håll ögonen öppna! ;)


Ja det var väl allt att rapportera för tillfället! Vi lovar att hålla er uppdaterade om allt spännande som händer här borta i fjärran land! 

/Stina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar